شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

چون امروز شیطان گرایی و شیطان‌پرستی، وجهه جریانی پیدا کرده و حتی رهبران آن نیز چهره‌هایی معمولی دارند و طلاب باید پیشگام مقابله با این جریان باشند.

به گزارش مرکز خبرحوزه، حجت‌الاسلام حسین عرب، شب گذشته در نشست «جریان‌شناسی شیطان‌گرایی در دوره معاصر» که در مدرسه علمیه علوی قم برگزار شد، با بیان این که در این دوره شیطان‌گرایی وجهه جریانی پیدا کرده است، گفت: این که گمان کنیم شیطان‌گرایی در شمایلی چون پوشیدن لباس‌های خاص، مدل موها و آرایش‌هایی عجیب خلاصه می‌شود، اشتباه است؛ چون امروز شیطان گرایی و شیطان‌پرستی، وجهه جریانی پیدا کرده و حتی رهبران آن نیز چهره‌هایی معمولی دارند و طلاب باید پیشگام مقابله با این جریان باشند.

این پژوهشگر حوزوی در تبیین تاریخ پیدایش شیطان‌گرایی گفت: دوره باستان، نخستین دوره شیطان گرایی است که در اثر انحراف از تعالیم پیامبران الهی در میان اقوام و  تمدن‌های اولیه به وجود آمد.

حجت‌الاسلام عرب افزود: با ورود قوم بنی اسرائیل به مصر و تحت‌‌ تأثیر قرار گرفتن فرهنگ بت‌پرستی، الهه‌های مختلفی برای  خود انتخاب کردند؛ به گونه‌ای که وقتی حضرت موسی(ع) پس از آوردن معجزاتی آنها را از دست فرعون نجات داد، به محض این که آن حضرت چهل روز آنها را ترک می‌کند، به دلیل گذشته‌‌ای که داشتند، گوساله پرست شدند.

وی با بیان این‌که در دوره قرون وسطی نیز توجه به سحر و جادو در میان مردم رواج یافت،‌ گفت: دوره مدرن، دوره شکوفایی جادوگری، کیماگری، غیب‌گویی، طالع‌بینی و علوم خفیه در میان دربار و اشراف جامعه بود. مروجان این فرهنگ که دارای عقاید فراماسونری بودند، عقیده داشتند که برای ترویج و یا تغییر چیزی نیاز به جنگ و خونریزی نیست و تنها کافی است که نخبگان را جذب خود کرد.

این پژوهشگر حوزوی به شیطان‌گرایی در دوره معاصر اشاره کرده و گفت: در دوره جدید جریان شیطان پرستی  شکل گرفت. به این معنی که در سال 1951 با برداشته شدن قانون منع جادوگری، فرقه‌های شیطان‌گرایی با نگرش متفاوتی نسبت به شیطان شکل گرفت.

وی با اشاره به برخورد‌‌های نادرست افراطی و تفریطی با شیطان‌پرستی، افزود: متأسفانه در ایران برخی برخورد‌ها افراطی است، به گونه‌ای که می‌گویند شیطان‌پرستان در همه‌‌جای ایران هستند و سایت‌های اینترنتی فراوانی هم آنها را پشتیبانی می‌کند؛ این نظر پایه پژوهشی ندارد؛ ‌همچنین برخی نیز فرهنگ دینی حاکم بر ایران را سدی در مقابل رواج شیطان‌پرستی می‌دانند و اعتقاد دارند شیطان‌پرستی نمی‌تواند درجامعه وجود داشته باشد.

حجت‌الاسلام عرب اظهار داشت:‌ باید برای مقابله با رواج جریان شیطان‌گرایی در کشور کاری علمی و پژوهشی کرد و طلاب نیز در این عرصه پیشگام باشند و راهکارهای کارشناسانه‌ای در مقابله با رشد این جریان ارائه دهند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha